martes, 25 de septiembre de 2012

El partit d'Artur Mas implicat a un nou cas de corrupció




El jutjat de primera instància número 6 de Tarragona ha tancat la instrucció sobre el cas de les suposades irregularitats en la compravenda del Parc Central de Tarragona, que es remunta al 1993. En la llista de nou imputats figuren el que era regidor d'Urbanisme de la ciutat en aquella època, el convergent Àngel Fernández, i també Miguel Colás, alcalde de Reus proper al franquisme durant la transició.

Segons informa i-noticies, l'acte dictat per la jutgessa que ha instruït el cas segueix els delictes de prevaricació, tràfic d'influències i negociacions prohibides en la compravenda del solar i la seva requalificació. En 1991, els terrenys van ser adquirits per una companyia holandesa fantasma, per a dos anys després vendre'ls als promotors de l'equipament comercial obtenint un benefici de més de 800 milions de pessetes.

L'informe també apunta que el Parc Central no tenia la necessària llicència d'activitat quan es van començar les obres en 1995, com tampoc la tenia quan va obrir les seves portes al maig de 1997. L'acte judicial, al que ha tingut accés el Diari de Tarragona, posa de manifest que el regidor d'Urbanisme no va fer gens per parar les obres il·legals, malgrat les reiterades queixes i escrits presentats en aquella època per un altre els regidors del consistori, el popular Manuel Montero.

Entre els imputats també hi ha directius de l'empresa Tipel, entre ells Isidor Prenafeta, germà del que va ser secretari de Presidència de la Generalitat durant el primer mandat de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, posteriorment imputat pel cas Pretòria.

Font: http://www.alertadigital.com/2012/09/05/presunto-caso-de-corrupcion-del-partido-de-artur-mas-en-tarragona/

..........................................

El juzgado de primera instancia número 6 de Tarragona ha cerrado la instrucción sobre el caso de las supuestas irregularidades en la compraventa del Parc Central de Tarragona, que se remonta al 1993. En la lista de nueve imputados figuran el que era concejal de Urbanismo de la ciudad en aquella época, el convergente Àngel Fernández, y también Miguel Colás, alcalde de Reus próximo al franquismo durante la transición.
Según informa e-noticies, el auto dictado por la jueza que ha instruido el caso sigue los delitos de prevaricación, tráfico de influencias y negociaciones prohibidas en la compraventa del solar y su recalificación. En 1991, los terrenos fueron adquiridos por una compañía holandesa fantasma, para dos años después venderlos a los promotores del equipamiento comercial obteniendo un beneficio de más de 800 millones de pesetas.
El informe también apunta que el Parc Central no tenía la necesaria licencia de actividad cuando se comenzaron las obras en 1995, como tampoco la tenía cuando abrió sus puertas en mayo de 1997. El auto judicial, al que ha tenido acceso el Diari de Tarragona, pone de manifiesto que el concejal de Urbanismo no hizo nada para parar las obras ilegales, a pesar de las reiteradas quejas y escritos presentados en aquella época por otro los concejales del consistorio, el popular Manuel Montero.
Entre los imputados también hay directivos de la empresa Tipel, entre ellos Isidor Prenafeta, hermano del que fue secretario de Presidencia de la Generalitat durante el primer mandato de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, posteriormente imputado por el caso Pretoria. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario