viernes, 28 de septiembre de 2012

La Generalitat paga 5 milions anuals per la seu de Benestar Social, malgrat tenir un gratacel buit des de 2006



Després de més d'un any de mandat, l'actual Executiu autonòmic ‘descobreix’ la situació i anuncia el trasllat de les oficines a la finca de 21 plantes, que encara està per estrenar.

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries (CiU), ha anunciat aquest dijous el trasllat de la seu central del departament des de la seva actual ubicació, en el Palau del Mar de Barcelona, al passeig Taulat, al costat del Fórum. S'estima que l'operació durarà al voltant d'un any.

D'aquesta forma, la Conselleria s'estalviarà més de cinc milions d'euros anuals, ja que el lloguer que s'abona a la seu actual ascendeix a 430.000 euros al mes, mentre que el nou edifici és propietat de la Generalitat. Sorprenentment, la nova finca, valorada en 65 milions d'euros, ha estat sense ocupar des de 2006, any en què va ser adquirida pel Govern autonòmic.

Estaven estudiant construir una nova seu de més de 50 milions d'euros

“El trasllat reflecteix la voluntat d'adoptar mesures d'austeritat, optimitzar al màxim els recursos disponibles i els espais buits, millorant així la situació financera de la nostra administració. Després de comprovar que l'edifici compleix els requisits exigibles per acollir amb comoditat als 700 treballadors, el trasllat és una decisió lògica”, ha assenyalat Cleries.

La finca que acollirà les oficines de la Conselleria de Benestar Social i Família té 10.200 metres quadrats útils distribuïts en 21 plantes, va ser construída en 2004 però encara no ha estat estrenada. Cleries s'ha mostrat “sorprès” que el tripartit no hagués utilitzat aquestes instal·lacions per reduir el nombre d'oficines llogades que té la Generalitat.

No obstant això, l'actual Executiu autonòmic ha trigat més d'un any en percatarse d'aquesta situació. De fet, havia estat sopessant la possibilitat de construir una nova seu en les antigues Cotxeres Borbó, amb un cost superior als 50 milions d'euros.


..............................

La Generalidad paga 5 millones anuales por la sede de Bienestar Social, pese a tener un rascacielos vacío desde 2006

Tras más de un año de mandato, el actual Ejecutivo autonómico ‘descubre’ la situación y anuncia el traslado de las oficinas a la finca de 21 plantas, que todavía está por estrenar.

El consejero de Bienestar Social y Familia de la Generalidad, Josep Lluís Cleries (CiU), ha anunciado este jueves el traslado de la sede central del departamento desde su actual ubicación, en el Palacio del Mar de Barcelona, al paseo Taulat, junto al Fórum. Se estima que la operación durará alrededor de un año.
De esta forma, la Consejería se ahorrará más de cinco millones de euros anuales, puesto que el alquiler que se abona en la sede actual asciende a 430.000 euros al mes, mientras que el nuevo edificio es propiedad de la Generalidad. Sorprendentemente, la nueva finca, valorada en 65 millones de euros, ha estado sin ocupar desde 2006, año en que fue adquirida por el Gobierno autonómico.
Estaban estudiando construir una nueva sede de más de 50 millones de euros

“El traslado refleja la voluntad de adoptar medidas de austeridad, optimizar al máximo los recursos disponibles y los espacios vacíos, mejorando así la situación financiera de nuestra administración. Después de comprobar que el edificio cumple los requisitos exigibles para acoger con comodidad a los 700 trabajadores, el traslado es una decisión lógica”, ha señalado Cleries.
La finca que acogerá las oficinas de la Consejería de Bienestar Social y Familia tiene 10.200 metros cuadrados útiles distribuidos en 21 plantas, fue construída en 2004 pero todavía no ha sido estrenada. Cleries se ha mostrado “sorprendido” de que el tripartito no hubiese utilizado estas instalaciones para reducir el número de oficinas alquiladas que tiene la Generalidad.
Sin embargo, el actual Ejecutivo autonómico ha tardado más de un año en percatarse de esta situación. De hecho, había estado barajando la posibilidad de construir una nueva sede en las antiguas Cocheras Borbón, con un coste superior a los 50 millones de euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario